Bambu Salz Bambusová sůl 9x pražená, krystalky 100g
Bambusovou sůl můžete použít k mnoha účelům; jako doplněk stravy bohatý na minerály nebo k obohacení jídla, ale také k čištění zubů, do koupele nebo jako solný roztok na nos, oči a obličej.
✔ Korejská sůl, alkalická
✔ Zdroj minerálů
✔ 9x pražené, výroba této sole trvá 3 roky
✔ Ve fialovém skle Miron
✔ Všestranné použití
Bambusová sůl: obohaťte své jídlo touto vzácnou mořskou solí plnou minerálů.
V dnešní době obsahuje naše strava mnohem méně živin než například před 50 lety. Dnes však potřebujeme více živin, abychom mohli odbourávat škodliviny a chemické látky v našem těle. Minerály aktivují vitaminy a spouštějí enzymy, které odstraňují odpadní látky. Bez minerálů nejsou vitamíny. Sůl zajišťuje správný transport živin naším tělem a jejich vstřebávání do buněk.
Zvláštností bambusové soli je, že obsahuje velmi vysokou koncentraci minerálů. Bambusová sůl je tedy mnohem víc než jen aromatické koření. Je to snadný a přirozený způsob, jak každý den dodat jídlu další nutriční sílu. Posypte si jídlo touto silnou bambusovou solí nebo si každý den namočte několik solných krystalů. Bambusová sůl je velmi slaná a má vysoký obsah síry, který můžete také ochutnat. Po chvíli se tato chuť vytratí a můžete dokonce cítit určitou sladkost.
Jak je možné, že je v bambusové soli tolik minerálů?
Bambusová sůl (Jukyeom) je speciální druh soli z Koreje. Poprvé ji tam před 1000 lety vyrobili mniši jako zdravotní prostředek pro obyvatele Koreje. Vyrábí se tradičním způsobem a ručně, pražením.
Pokaždé, když se bambusová sůl praží, jednou, dvakrát nebo devětkrát, její kvalita se zvyšuje. Odstraní se více nečistot a zvýší se koncentrace minerálů v soli. Také barva je stále tmavší a tmavší. Devětkrát pražená bambusová sůl se proto nazývá fialová sůl. Devětkrát pražit bambusovou sůl trvá 3 roky!
Pražením získává sůl také vysoký obsah síry. Díky tomu je bambusová sůl velmi zásaditá neboli bazická (hodnota pH mezi 9 a 12), zatímco většina druhů soli je kyselá. Bambusová sůl tak může mít neutralizační účinek na kyselé potraviny, které jsou dobrou živnou půdou pro mnoho nemocí.
Bambusovou sůl můžete použít k mnoha účelům; jako doplněk stravy bohatý na minerály nebo k obohacení jídla, ale také k čištění zubů, do koupele nebo jako solný roztok na nos, oči a obličej.
Proč potřebujeme minerály a sůl?
Přestože minerální látky tvoří pouze 3,5 až 4 % našeho těla, mají zásadní vliv na jeho fungování. Aktivují vitaminy, a proto jsou základem fungování našeho těla. Jejich nedostatek může způsobit mnoho problémů, ale nelze je jen tak doplnit! Aby se správně vstřebávaly , je důležité, aby šlo o přírodní minerály a pokud možno ve správném poměru. Příliš mnoho některého minerálu působí proti vstřebávání nebo účinku ostatních minerálů.
Sůl je pro život životně důležitá. Sůl obsahuje sodík, látku, kterou si sami nevytváříme, ale která je nezbytná pro správnou funkci svalů a nervových buněk a která také řídí náš krevní tlak a rovnováhu tekutin. Každá sůl obsahuje svou vlastní jedinečnou kombinaci minerálů a stopových prvků, které umožňují soli správně plnit její funkci. Nejde tedy o to, abychom konzumovali méně soli, ale abychom konzumovali LEPŠÍ sůl bohatou na minerály.
Proč je bambusová sůl ještě lepší než mořská?
Mořská sůl je již zajímavým druhem soli přirozeně obsahujícím mnoho minerálů. Její zpracování na bambusovou sůl však nabízí další výhody:
- Odstranění nečistot: Naše moře jsou silně znečištěná. Tradiční proces pražení při výrobě bambusové soli při teplotě nad 1300 °C je vědeckou metodou, která z mořské soli odstraňuje všechny chemické látky a nečistoty.
- Usnadňuje příjem minerálů: Minerály ze země lidské tělo nesnadno vstřebává a ne všechny minerály obsažené v mořské soli může člověk vstřebat. Proces pečení při vysokých teplotách způsobuje, že prvky nebo minerály vytvářejí jiné sloučeniny, díky nimž je lidské tělo velmi snadno vstřebává.
- Kombinujte prospěšné, přírodní minerály: Pečením všech dohromady můžeme kombinovat přírodní minerály z bambusu, jílu a pryskyřice se solí. V bambusové soli najdete i minerály, které by se jinak v mořské soli nenacházely. Bambus se v Asii po staletí používá jako léčivá rostlina proti různým potížím.
Složení:
95% mořská sůl, bambusové uhlí
NUTRIČNÍ HODNOTY: na 100 g
Energetická hodnota kj 0
Energetická hodnota kcal 0
Tuk 0g
- z toho nasycený 0g
Sacharidy 6g
- z toho cukr 0g
Vláknina 0g
Bílkoviny 0g
Sůl 100g
Bambusová sůl má velmi všestranné použití:
- Můžete si jí posypat jídlo nebo cucat krystalky soli, jako by to byly bonbóny.
- Z bambusové soli si také můžete připravit solný roztok, kterým si můžete vypláchnout oči, nos nebo ústa.
- Nebo si s ní vyčistěte zuby.
- Na podrážděnou pokožku: Nastříkejte si na pokožku trochu soli rozpuštěné ve vodě.
- Pro chvíle relaxace si dejte do koupele 3 polévkové lžíce jemné bambusové soli.
EAN 5425013649551
Značka Bambu® Salz
Obsah 100g
Země původu Jižní Korea
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.